Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πυρηνικα: Ναι η Οχι;

Πολλα ακουγονται και γραφονται τελευταια, με την ατυχη εκρηξη του πυρηνικου εργοστασιου στην Ιαπωνια, θα ηθελα λοιπον να μοιραστω δυο σκεψεις μαζι σας.

Καπου διαβασα σχολια καποιου Φυσικου, πως "δεν υπαρχει κινδυνος εαν τα πυρηνικα εργοστασια ειναι ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ προδιαγραφων" κλπ., ενω εκεινο της ιαπωνιας ΔΕΝ ΗΤΑΝ!!!!
... και να "καταργηθουν", λεει, "τα απαρχαιωμενα εργοστασια που υπαρχουν σημερα", κλπ., κλπ., και "να απαγορευτουν να κτιζονται σε ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΕΙΣ περιοχες" κλπ., κλπ.,
.................................
Εαν, λεω κι εγω, η γιαγια μου ειχε μουστακι
θα την συλλαμβαναν σαν λιποτάκτη, επειδη δεν πηγε φανταρος!
...................
Ας σοβαρευτουμε:
Εδω δεν μιλαμε για καποιο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,
ουτε για καμια ΠΥΡΚΑΓΙΑ
ουτε για ΠΛΗΜΜΥΡΑ
ουτε για καποιο ιο γριππης
ουτε για ΑΙDS
αλλα μιλαμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ που ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ και ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ
με ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (ακομα....) συνεπειες στο κυτταρο της κοινωνιας μας, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ αλλα και στον κοινωνικο ιστο, συνεπειες τοσο ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, τοσο ΑΤΟΜΙΚΕΣ, οσο και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, για τις οποιες, υποτιθεται, λειτουργουμε αυτον τον εφιαλτη....
Εχουμε την καραμελλα "ενεργειακες αναγκες της ανθρωποτητας".

Ειχα μια ΣΚΑΣΙΛΑ για τις ενεργειακες αυτες αναγκες. Μου φτανει το ΑΓΧΟΣ το καθημερινο, ΠΟΥ Η "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" καμια διορθωση δεν εκανε στη ζωη μου (το αντιθετο το αυξησε!)
Οι γιαγιαδες μας ΔΕΝ ειχαν τοσα μεσα και ομως η οικογενεια τοτε ηταν ΠΙΟ ΔΕΜΕΝΗ και οι ανθρωποι ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΑΝ περισσοτερο.
Παντα θα υπαρχουν "αυξημενες αναγκες" για τα παντα, ομως αξιζει να ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ εμεις και τα ΠΑΙΔΙΑ μας με αυτον τον φρικτο εφιαλτη, για να εχουμε τι; περισσοτερο ηλεκτρικο; να το κανουμε τι; Αφου θα ειμαστε ΤΥΦΛΟΙ, θα ειμαστε ΑΝΑΠΗΡΟΙ η θα φροντιζουμε καποιο δικο μας, ωστε να ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ για τιποτα αλλο.
Να εχουμε καλυτερο αυτοκινητο; Γιατι και αυτο που εχουμε μηπως μπορουμε να το κυκλοφορησουμε; Ειναι αλλωστε τοσα πολλα . . . .
Για να μην σας κουραζω, το συμπερασμα μου ειναι πως η πυρηνικη ενεργεια ειναι σαν να πουλαμε ναρκωτικα στα παιδια των αλλων, επειδη θελουμε να στειλουμε το δικο μας παιδι στο εξωτερικο να σπουδασει και θελουμε να καλυψουμε τα αυξημενα μας εξοδα!!

2 σχόλια:

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΛΩΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ είπε...

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ!

Την ώρα που η παγκόσμα κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις απεγνωσμένες προσπάθειες των Ιαπώνων να περιορίσουν την καταστροφή στους...
"σακατεμένους" πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Φουκουσίμα και η διεθνής κοινότητα επανεξετάζει τα στάνταρ ασφαλείας σχετικά με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, η είδηση με ελληνικό ενδιαφέρον που αποκαλύπτει σήμερα το Newsport.gr προκαλεί σοκ!
Έλληνας μεγάλος εφοπλιστής έλαβε το οκ από το Νορβηγικό Νηογνώμονα (DET NORSKE VENITAS), έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς, για τη ναυπήγηση δύο νέων δεξαμενοπλοίων χωρητιικότητας 160.000 tn το καθένα, που θα κινούνται με πυρηνική ενέργεια !
Δηλαδή στα ύφαλα τους θα διαθέτουν κινητήρες στα πρότυπα των πυρηνικών υποβρυχίων. Οι απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ό, τι η κατασκευή των δύο πυρηνοκίνητων τάνκερ θα πληρεί όλα τα στάνταρ ασφαλείας όπως αυτά ορίζονται από το Διεθνή Κώδικα Ασφαλείας για τη Ναυτιλία (ISPS CODE). Απομένουν δε μόνο οι τελικές υπογραφές για την έναρξη της ναυπήγησής τους, για την οποία ερίζουν οι κολοσσοί της ναυπήγησης στη Ν. Κορέα, η Hyundaι και η Samsung.
Tο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη τραγωδία στην Φουκουσίμα, αλλά και τα αναρίθμητα ναυτικά ατυχήματα δεξαμενοπλοίων με τις τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο αποφυγής μιας πυρηνικής τραγωδίας στην περίπτωση ενος ατυχήματος ή ναυαγίου ;
Πόσο μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε στην ουσία για μια "κινητή πυρηνική βόμβα" εκτεθειμένη στις απρόβλεπτες διαθέσεις της φύσης.



http://newsport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8118&catid=31&Itemid=35

Ανώνυμος είπε...

Πριν από 40 χρόνια περίπου έλληνας επιστήμονας παρουσίασε στην πλατεία Κοραή του Πειραιά το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε σαν μορφή ενέργειας το νερό.
Ο επιστήμονας αυτός εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τις επόμενες μέρες.
Πρόσφατα αμερικανός επιστήμονας παρουσίασε αντίστοιχο αυτοκίνητο (προφανώς πιο εξελιγμένο) που έκαιγε μεταξύ 1 και 4 γαλονιών ΝΕΡΟΥ ανά 100 χιλιόμετρα.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είχε τον εν λόγω κινητήρα καταστράφηκε μυστηριωδώς και ο επιστήμονας δεν ξαναείδε το φως του ήλιου.
Επίσης,οι πατέντες για την διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι πραγματικά πάμπολλες,τεκμηριωμένες,ουσιαστικά έτοιμες και θα μπορούσαν αυτή τη στιγμή να είχαν λύσει το πρόβλημά μας.Πόσα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ξέρετε να κυκλοφορούν στον πλανήτη?Μάλλον ελάχιστα.Τα συμπεράσματα δικά σας