Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

28 Μαρτιου 2009, ημερα διαμαρτυριας για περιβαλλον...

Σαββατο 28 Μαρτιου 2009, ημερα διαμαρτυριας για το περιβαλλον σημερα, να σβησουμε, λενε, τα φωτα για ΜΙΑ ΩΡΑ (!) το σουρουπο για να διαμαρτυρηθουμε, λενε....
Να διαμαρτυρηθουμε ναι, αλλα ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;
Σε αυτους που μας γεμιζαν μεχρι σημερα με ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ που εκαναν 200 χρονια να διαλυθουν;
Σε αυτους που μολυνουν τα νερα με τα απονερα των βιομηχανικων λυματων τους χωρις να εχουν μεριμνησει για τον βιολογικο καθαρισμο τους;
Σε αυτους που εφτιαξαν μια τσιμεντουπολη χωρις σχεδιο; (και θελουν μαλιστα να τσιμεντοποιησουν και τους ημιϋπαιθριους(!) χωρους «νομιμοποιώντας τους» δηθεν για να οικονομησει προσωρινα το αδηφαγο κρατος;)
Σε εκεινους που δεν δινουν δανεια και κινητρα (φορολογικες απαλλαγες κλπ) για τη τοποθετηση φωτοβολταϊκων τοξων αυτονόμησης καθε σπιτιου απο τη ΔΕΗ (που αυξησε τις τιμες με προσχημα την αυξηση του πετρελαιου και τωρα που εκεινο επεσε ΔΕΝ κανει μειωσεις!).
Σε εκεινους που επιτρεπουν τους χημικους ψεκασμους σε αστικους χωρους με αποτελεσμα την επιδεινωση της υγειας μας (και την χειροτερευση των ευπαθων ομαδων);
Σ’ αυτους που αυξανουν τις τιμες των καπνων, δηθεν για να εμποδισουν το καπνισμα; (αντι να ενημερωνουν διαρκως τους μαθητες απο το Δημοτικο για τις επιπτωσεις του καπνου στη ζωη μας;)
Σ’ αυτους που αφηνουν τους ναρκεμπορους να παζαρευουν την πραματεια τους εξω απο τα σχολεια χωρις επισης διαρκη ενημερωση των μαθητων για το τι εστι γαρυφαλλο; (ναρκωτικα;)
Για να μην μιλησω για την ανθρωπομολυνση, που εισαγεται με τις ευλογιες του κρατους και μας εχει κανει αιχμαλωτους στα σπιτια μας.....
Για ολα αυτα και αλλα πολλα μας λενε οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ της καταστασης να... σβησουμε τα φωτα μας; Για να μας κλεψουν ευκολωτερα οι επιτηδιοι;!
Ειναι σαν να σου λεει ο γιατρος καπνιζοντας πουρο: «κοψε το τσιγαρο παιδι μου, σε σκοτωνει»!!
Ε, λοιπον, ΟΧΙ ! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ουτε ποτε!
Αντιθετα, θα τα ανοιξω ΟΛΑ. Και του σπιτου μου και του αυτοκινητων μου και της μηχανης μου!
 Οσο επιτρεπουν στους ρυπαινοντες να ρυπαινουν, τιποτα δεν θα αλλαξει! Να αφησουν τις αποκριατικες φιεστες τους και να κανουν πραξη το, δηθεν, ενδιαφερον τους.
Δεν μας πειθουν πια τα κροκοδειλια τους δακρυα!
Δεν ειμαστε προβατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: