Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

12 ωρες για την Ελλαδα!


Συμπαράσταση στους Έλληνες από την «καρδιά» της Ευρώπης!
Από τις 10μμ έως τις 12μμ το Πολιτιστικό Κέντρο «Les Halles de Schaerbeek» (Βελγιο) φιλοξενεί εκδηλώσεις για τη στήριξη των Ελλήνων πολιτών που πλήττονται από την κρίση. 
Μεταξύ αυτών: η μαραθώνια -επί 9 ώρες- ανάγνωση της Οδύσσειας.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με livestreaming εδώ: 
http://www.brusselsvideocrew.com/live/12hoursforgreece/ 
Στις 18:00 θα γίνει ειρηνική συγκέντρωση μπροστά στην ελληνική Βουλή με αισιόδοξα μηνύματα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης (http://on.fb.me/Jafhsf).
Από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα οι πολίτες της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την κουλτούρα της Ελλάδας, την κουζίνα και τους κατοίκους της.
Από τις 10 πμ έως και τις 7μμ αναγνώστες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων θα συμμετάσχουν σε μαραθώνια ανάγνωση/τραγούδισμα της Οδύσσειας του Ομήρου παραγωγή των οργανισμών «Οι Αναγνώστες του Ομήρου» και του "Διεθνούς Ελληνικού Θεάτρου"
Ακόμα, θα προβάλλονται σχετικά κείμενα στα αγγλικά και εικόνες, συνοδευόμενα από μουσική του συγκροτήματος «Λύραυλος» (www.lyravlos.gr) που έχει ανακατασκευάσει αρχαιοελληνικά όργανα. 
Την Οδύσσεια θα διαβάσουν: Εκπρόσωποι την Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεθνών Οργανισμών και της Βελγικής Κυβέρνησης, Πρέσβεις, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, καθώς και δεκάδες απλοί πολίτες, μαθητές και φοιτητές, ο ένας μετά τον άλλον, καθένας με τον τρόπο του και στη γλώσσα προτίμησής του, το διαχρονικό ομηρικό έπος.

Η επιλογή της Οδύσσειας υπενθυμίζει την ευφυή και υπερβατική φύση του ανθρώπου μπροστά στις δυσκολίες, ενώ η μαραθώνια, συμμετοχική ανάγνωση διακηρύσσει την απαραίτητη συλλογική προσπάθεια για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της κοινής ευρωπαϊκής πολιτισμικής ταυτότητας.

Παράλληλα, θα διοργανώνονται συζητήσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές σχετικές με τον ελληνικό πολιτισμό και παρουσιάσεις ελληνικής γαστρονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: