Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Περι Εφραιμ: Ο επομενος Πρωθυπουργος . . .

Ασχολουμαστε καιρο τωρα με τον ηγουμενο Εφραιμ, για τα λαθη που εκανε η δεν εκανε, κρινουμε οτι επρεπε να ενεργησει αλλοιως,
ηδη τον καταδικασαμε και τον προφυλακισαμε, μονον αυτον, σαν να μην υπηρχαν ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ σε ολα!
Αναρρωτιεμαι που οφειλεται αυτη η ΓΡΗΓΟΡΗ και ΕΥΚΟΛΗ καταδικη του απο ανθρωπους που θα επρεπε να δειξουν περισσοτερη ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και ΥΠΟΜΟΝΗ, για ενα ζητημα που ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωριζει σε βαθος απολυτα.
Εαν ηταν ΣΥΓΓΕΝΗΣ μας, με τον ΙΔΙΟ τροπο θα τον κριναμε;!
..........
Για να δουμε ομως τι ακριβως εκανε ο "κακος" αυτος ηγουμενος:
Θελησε -πολυ απλα- να ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ τα οποια περουσιαστικα στοιχεια του μοναστηριου που ηταν υπευθυνος.
Ειχε ο ανθρωπος πεντε ταλαντα και προσπαθησε να τα κανει δεκα. ΟΧΙ για δικο του οφελος:! Ηταν κακο αυτο;
Αντι δηλαδη να ΕΠΑΙΝΕΘΕΙ η προσπαθεια του, αντι να βρει ΜΙΜΗΤΕΣ, την παρουσιασαν εντελως ΑΝΤΙΘΕΤΑ αυτα τα ΜΜΕ (Μεσα Μαλακυνσης Εγκεφαλων) για ΠΟΙΟ σκοπο;
Οταν οι πολιτικοι μας (να τους χαιρομαστε) εχουν δεκα ταλαντα και τα κανουν ΜΗΔΕΝ, εκεινον που κανει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ τον κατηγορουμε;!
...........
Ευχομαι να μπορουσε ο ηγουμενος Εφραιμ να δεχθει να γινει αυτος ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!ΜΑΚΑΡΙ !
Αφου απο τωρα και στο εξης οι Πρωθυπουργοι δεν θα εκλεγονται αλλα θα διοριζονται, γιατι, πιστευω, οτι αυτος ΜΠΟΡΕΙ να μας βγαλει απο αυτην την (τεχνικη...) κριση του 1% των πλουσιων που διευθυνουν (οχι για πολυ...) το αλλο 99% !!
Εως πότε θα σταματησουμε να βλεπουμε ΣΤΡΑΒΑ τα γεγονοτα; Ουτε τα "Αμερικανακια", που μας αρεσει να κοροϊδευουμε, δεν θα σκεφτοντουσαν με τετοιο τροπο. ΠΟΥ πηγε η ΚΡΙΤΙΚΗ μας σκεψη; Αδυνατουμε να εχουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΝΩΜΗ μας χωρις να μας επηρρεαζει ο ενας και ο αλλος;
............
Για την ωρα ανατράπηκε από τον Αρειο Πάγο η καταδίκη σε δεκάμηνη φυλάκιση (με τριετή αναστολή) του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδιου και ήδη προφυλακισμένου Εφραίμ, του μοναχού Αρσενίου και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, η οποία είχε κριθεί ένοχος παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος με ηθικούς αυτουργούς τους δύο μοναχούς.

Η υπόθεση, που αφορά ένα σκέλος του "σκανδάλου" που σχετίζεται με το κλείσιμο της δίκης που εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, παραπέμπεται από τον Αρειο Πάγο στο Εφετείο Θράκης για να γίνει νέα δίκη, με διαφορετική σύνθεση δικαστών.
............
Οταν ερωτηθηκε ο ηγουμενος Εφραιμ τι λεει για την φυλακιση του, ειχε απαντησει: Δεν με ενδιαφερει για εμενα, εγω μοναχος ειμαι μπορω να υποστω τα παντα, με στενοχωρει μονο που διασυρεται η αληθεια!
Αληθεια θα βρεθει κανενας τωρα εκ μερους της Πολιτειας να του ζητησει ΣΥΓΝΩΜΗ, για αυτη την ΒΑΝΑΥΣΗ
φυλακιση του, που παραβιαζει καθε κρατος δικαιου και καθε προσωπικα, ανθρωπινα λεγομενα, δικαιωματα;
Τι φοβοσασταν, οτι θα σας εφευγε ο ηγουμενος; Να παει που; Με την φυγη του ομως δεν θα αποδεικνυε αραγε
την ενοχη του; Που ειναι ο προτερος εντιμος βιος που κατα κορον χρησιμοποιειται απο τα κατ' επαναληψη αποβρασματα της κοινωνιας μας για την "δικαιωση" τους; Για τον ηγουμενο ΔΕΝ ισχυει ο προτερος εντιμος βιος;
Δεν πειραζει ομως. Ειμαι σιγουρος οτι ο ηγουμενος Εφραιμ σας εχει ηδη συγχωρεσει. Ομως να ξερετε οτι με το μετρο που κρινετε ετσι θα κριθειτε και εσεις, εαν δεν μετανοιωσετε αληθινα. Με μια διαφορα: Χωρις την δυνατοτητα Εφεσης!
Συμπερασμα: Μεγαλη μπουκια να τρως μεγαλη κουβεντα να μην λες!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προς ΘΕΟΥ οχι Πρωθυπουργός.
Η καταλληλότερη θέση για' αυτόν είναι ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Να δείτε οτι θα καταφέρει τις πιο ευνοικές συμφωνίες για την Ελλάδα.
Παπαδήμος και Βενιζέλος είναι για τα σκουπίδια.