Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Λαμπρο ΖΕΙΣ . . . .

Ηταν, θυμαμαι, ενα παλληκαρι καλοκαρδο ο φιλος μου ο Λαμπρος.
Γελαστο, με τα αστεια του και τα πειραγματα του.
Οπως οι περισσοτεροι φυσιολογικοι νεοι. Εμενα μ' αγαπουσε καπως παραπανω.
Τοδειχνε με το γελιο του και το φερσιμο του. Με σεβοταν, ισως και να με θαυμαζε λιγακι
γιατι ημουνα πιο σωματωδης απο εκεινον, "ταυρο" με ελεγε χαϊδευτικα.
Εκεινες τις μερες επνεε ο ανεμος του χακι. Ολη η Ελλαδα μας και ιδιαιτερα η Αθηνα μας
ειχε γεμισει μ' αυτην την σκονη. Αστυνομια παντου. Διαδηλωσεις. Ακαταστασια.
Ο κοσμος σε αναβρασμο.
Στο Πολυτεχνειο ειχανε πολλοι αποκλειστει και οι περαστικοι τους φερνανε φαγητο, τσιγαρα,
χαρτικα, σαπουνια, ο,τι αλλο ειχαν αναγκη να συνεχισουν την διαμαρτυρια και εξ ονοματος εκεινων
που ηταν απεξω, των πολλων.
Καπου εκει γυρω ητανε και ο Λαμπρος. Ηθελε να συμπαρασταθει, παρολο που ηταν πολυ μικρος ακομα.
Που εισαι ρε Λαμπρο; Τον ρωτουσαμε. Α', ειχα παει στην πορεια που ειχανε για την χουντα, μας απαντησε!
Κατσε ρε μεγαλε στ' αυγα σου, του λεγαμε, εισαι μικρος για αυτα, δεν βλεπεις, ασε τους μεγαλυτερους να καθαρισουν! Αλλα που να ακουσει εκεινος. Ανησυχο πνευμα. Της δρασης. Οχι του φραπε!
........
Εκεινη την μερα, δεν φανηκε ο Λαμπρος, ουτε την αλλη, ουτε την επόμενη.
Ρε παιδια, τι εγινε ο δικος μας; Αναρωτιομασταν. Αρχισαν να μας ζωνουν τα φιδια. Κατι κακο σιγουρα θαχε γινει. Ρωτουσαμε εδω κι εκει. Δεν αργησαν να ερθουν τα μαντατα του. Ασχημα. Οπως το φοβομασταν.
Η χακι σκονη τον ειχε σκεπασει. Καπου τον ειχαν παει. Αγνωστο που. Τα μεγαλα ομορφα γελαστα ματια του δεν θα τα ξαναντικριζαμε πια. Το γελιο του κανεις μας δεν θα ξανακουγε. Επιασε ενα τοσο δα τοπο
στο βιβλιο συμβαντων. Μια σειρα ολη κι ολη. Ολη του η ζωη σε μια αραδα. Μα πως χαθηκε εκει μεσα ολη αυτη η ενεργεια; Ολη αυτη η μορφη;
Αλλα, Λαμπρο, αγαπημενε μου φιλε, οχι, δεν χαθηκες! Ζεις στις μνημες εκεινων που σε αγαπουσαν!
Η μορφη σου, οπως και των αλλων παλληκαριων, εγινε ανεμος, θυελλα εγινε, που εδιωξε αυτη την παραξενη αλλοκοτη χακι σκονη, και καθαρισε ο ουρανος της Ελλαδας μας.
Σε ευχαριστουμε αθανατε Λαμπρο μας.
Εφυγες νεος για να μεινεις ετσι στην αιωνιοτητα.
Για να μην δεις τα χαλια πολλων που ηταν στις πορειες μαζι σου τοτε, αλλα ξεχασαν την χακι σκονη που τους επνιγε τοτε και φερνουν την νεα σκονη, την Ευρωπαϊκη τωρα πια, για να γεμισουν τις αυλες και τα μπαλκονια μας και να μας κρυψουν τον Ελληνικο ηλιο, για να μην μπαινει πια στα σαλονια και στις κουζινες μας για να τις ζεσταινει, αλλα που ποτε δεν θα παψει να φωτιζει τις καρδιες μας και τις ψυχες μας, γιατι ο ηλιος της Ελλαδας ειναι ενας και μοναδικος και πουθενα στον κοσμο ομοιο του δεν θα βρεις, εως οτου αλλοι "Λάμπροι" σαν εσενα βρεθουν να στειλουν πισω και τουτη την καινουργια ξενη σκονη και ξαναμπει ο ηλιος στα σπιτια μας και στα περιβολια μας, γιατι η Ελλαδα μας εχει ακομα πολλα τετοια παλληκαρια και γι αυτο θα ζησει.
Ας ειναι αιωνια η μνημη σου αιωνιε εφηβε, φιλε μου, Λαμπρο μας.



Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το ΕΥΡΩ σε ανησυχητικη πορεια!

  • Ο ΓΙΟΖΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΤΖ εκτιμα οτι η κριση ειναι εδω για να μεινει !
  • Σε ομιλία του βραβευμένου με Νόμπελ οικονομίας, που οργανωθηκε απο το Πανεπιστήμιο Columbia, στο Μιλάνο o πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας επεσήμανε πως «ποτέ ξανά, όσο σήμερα δεν υπήρχε ο κίνδυνος, το ευρώ να αποτύχει» και πως "το μέλλον του κοινού νομίσματος, κρέμεται από μια κλωστή και από μεμονωμένες χώρες, όπως η Ιταλία"!
  • Ειπε ακομα οτι «η κρίση που ξεκίνησε το 2007, θα έχει επιπτώσεις ακόμα και το 2017»!
  • Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως «τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη της Ε.Ε είναι ένα σοβαρό λάθος. Οι περικοπές, που γίνονται αδιακρίτως, έχουν μειώσει δραματικά τη ζήτηση αλλά και έχουν επιδεινώσει την ανάπτυξη».
  • Η λιτότητα από μόνη της δεν θα σώσει το ευρώ, είπε χαρακτηριστικά. «Ο μόνος δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι να τονωθεί η οικονομία, για την οποία πολύ λίγες ενέργειες έχουν γίνει και μάλιστα πολύ αργά» δήλωσε ο Siglitz.
  • Τι ειπατε, κυριε, δεν σας ακουσαμε καλα;! Δηλαδη τζαμπα τοση λιτοτητα;! Αποκλειεται! Μαλλον κανετε λαθος! Εμεις εδω στην "Ευρωπη" εχουμε τοσα σαϊνια με σοβαρα πτωχεια στα οικονομικα (βλεπε Μερκελ, Σαρκοζι, Σημιτη, ΓΑΠ) που πιστευουν το ακριβως αντιθετο: Λιτοτητα και παλι λιτοτητα εως εσχατων!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το Facebook 'παρακολουθεί' τους χρήστες;!

Μετά τον «σάλο» που είχε ξεσπάσει με τα cookies-κατασκόπους του Facebook που προδίδουν καθε στιγμή τις κινήσεις των χρηστών ακόμα και μετά την εξοδο τους, τώρα ο το Facebook κατηγορείται ότι «παρακολουθεί» τους χρηστες ακόμα κι αν διαγράψουν τον λογαριασμό τους!

Όπως αναφέρει η Bloomberg, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων του Αμβούργου (HDPA) υποψιάζεται πως το δημοφιλές site ακολουθεί τα «ίχνη» των χρηστών ακόμα κι αν αυτοί ακυρώσουν τον λογαριασμό τους, αυτό μπορεί να κρατήσει ακόμα και δύο χρόνια αφότου διαγραφεί το προφίλ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους γερμανικούς νόμους, αναφέρει ο Johannes Caspar, εκπρόσωπος της HDPA.

Το Facebook παραδεχεται ότι πράγματι παραμένουν κάποια cookies μετά τη διαγραφή του προφίλ όμως δεν χρησιμοποιούνται ως αρχεία ανίχνευσης αλλά για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να χακάρει τον λογαριασμό του εκάστοτε user.
.........

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ναι ή Οχι στο Δημοψηφισμα;!

Αποποιηση ευθυνων δειχνει η προθεση για Δημοψηφισμα και οχι μονο.....

Κατ' αρχην τα δημοψηφίσματα είναι ένας απόλυτα δημοκρατικός τρόπος έκφρασης της άποψης του λαού (βλ. Ισλανδία), αλλά δεν ήταν σωστό το timing του δημοψηφίσματος για την Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ π.χ. δεν ζητούσε ο ΓΑΠ δημοψήφισμα ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ στην προμνημονίου εποχή, που τότε θα είχε ένα δίκιο;! . . . . .
Τώρα είναι αργά για τέτοιες ενέργειες που γίνονται ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ και όχι γιατί υπάρχει ειλικρινής διάθεση να ακουστεί ο λαός!!

Αλλα ας δουμε τι θα γινει με το Δ/σμα:

1) Εαν ο λαος πει ΝΑΙ, τοτε η κυβερνηση συνεχιζει το "θεαρεστο" εργο του ξεπουληματος

2) Εαν πει ΟΧΙ, που ειναι και το μονο ΣΙΓΟΥΡΟ, τοτε θα γινει μεγαλη ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ και ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του ηδη δυσβαστακτου χρεους μας, κοινωνικες αναταραχες, ισως ενας νεος εμφυλιος, χωρις να ειναι βεβαιο οτι τοτε η κυβερνηση θα κανει αμεσως μετα ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ θα ειναι οσοι εχουν επενδυσει στη χρεωκοπια μας και κατεχουν ασφαλιστικα συμβολαια για την περίπτωση αυτη (τα περιβοητα cds!!)

ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;!...


Ο ΓΑΠ με μια κουβέντα εξαύλωσε όσα είχαν κερδίσει οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές την περασμένη Πέμπτη! Σημερα 1η Νοε., το ΧΑΑ ειχε πτωση κοντα 7% (!!!) καθως και ολα τα Ευρωπαϊκα Χρηματιστηρια με καθετη πτωση του Ευρω εναντι του δολαριου!

ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΙΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ. Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ.

ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ. . . .