Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ναι ή Οχι στο Δημοψηφισμα;!

Αποποιηση ευθυνων δειχνει η προθεση για Δημοψηφισμα και οχι μονο.....

Κατ' αρχην τα δημοψηφίσματα είναι ένας απόλυτα δημοκρατικός τρόπος έκφρασης της άποψης του λαού (βλ. Ισλανδία), αλλά δεν ήταν σωστό το timing του δημοψηφίσματος για την Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ π.χ. δεν ζητούσε ο ΓΑΠ δημοψήφισμα ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ στην προμνημονίου εποχή, που τότε θα είχε ένα δίκιο;! . . . . .
Τώρα είναι αργά για τέτοιες ενέργειες που γίνονται ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ και όχι γιατί υπάρχει ειλικρινής διάθεση να ακουστεί ο λαός!!

Αλλα ας δουμε τι θα γινει με το Δ/σμα:

1) Εαν ο λαος πει ΝΑΙ, τοτε η κυβερνηση συνεχιζει το "θεαρεστο" εργο του ξεπουληματος

2) Εαν πει ΟΧΙ, που ειναι και το μονο ΣΙΓΟΥΡΟ, τοτε θα γινει μεγαλη ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ και ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του ηδη δυσβαστακτου χρεους μας, κοινωνικες αναταραχες, ισως ενας νεος εμφυλιος, χωρις να ειναι βεβαιο οτι τοτε η κυβερνηση θα κανει αμεσως μετα ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ θα ειναι οσοι εχουν επενδυσει στη χρεωκοπια μας και κατεχουν ασφαλιστικα συμβολαια για την περίπτωση αυτη (τα περιβοητα cds!!)

ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;!...


Ο ΓΑΠ με μια κουβέντα εξαύλωσε όσα είχαν κερδίσει οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές την περασμένη Πέμπτη! Σημερα 1η Νοε., το ΧΑΑ ειχε πτωση κοντα 7% (!!!) καθως και ολα τα Ευρωπαϊκα Χρηματιστηρια με καθετη πτωση του Ευρω εναντι του δολαριου!

ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΙΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ. Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ.

ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ. . . .




1 σχόλιο:

ΑΘΗΝΑΙΟΣ είπε...

Ζητούμενο δεν είναι η ορθότητα ή μη ενός δημοψηφίσματος αλλά οι πολιτικοί και οικονομικοί όροι υπό των οποίων επιβάλλεται δεδομένης της ευρωπαϊκής και χρονικής συγκυρίας. Και με τους όρους αυτούς είναι επικίνδυνο και τυχοδιωκτικό